На Рівненщині науковці визначили міста із найвищим рівнем шуму

22.11.2017 22:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Найнижчий рівень шуму у Зарічному, Рокитному та Вараші. А от найбільш шумні – Рівне, Острог, Володимирець, Сарни. До таких висновків дійшли спеціалісти Рівненського лабораторного центру у рамках дослідження рівнів шуму в населених пунктах області, повідомляють на сайті лабораторії.

Упродовж року спеціалісти проводили дослідження у 147 маршрутних точках, з яких в 71 випадку спостерігалось перевищення допустимого значення.

Фахівці попереджають про негативний вплив надмірних шумів на організм людини, серед яких погіршення слуху, порушення мовної функції, дратівливість, ускладнення трудової та розумової діяльності та інше.

Із підвищеним рівнем шуму можна боротися самостійно. Спеціалісти радять встановлювати вікна зі склопакетами, висаджувати вічнозелені дерева, які будуть слугувати декором та шумозахисним екраном. Однак, ці міри не завжди вирішують проблему.

Комплексно вирішувати дану проблему повинне місцеве керівництво. На ргани місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» покладено обов’язки здійснювати заходи, спрямовані на запобігання негативного впливу та зниження шуму до регламентованих рівнів.

null
Фото з сайту Рівненського лабораторного центру

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews