У Рівному було літературне свято: презентували «Строкату хату» Лідії Гольонко

23.11.2017 22:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віра Мельникова

Сьогодні, 23-го листопада, в Рівненській обласній бібліотеці для молоді відбулося справжнє дитяче свято – презентація нової книги для дітей «Строката хата» талановитої поетки, членкині Рівненської спілки письменників України Лідії Микитівни Гольонко.

У залі зібралося чимало поціновувачів поетичного слова, знайомих і друзів, шанувальників літературного таланту пані Лідії. Але найбільш зацікавленими і найуважнішими слухачами сьогодні були, безперечно, – діти!

null
Фото Віри Мельникової

Урочисте дійство розпочала сама авторка, яка майстерно під гітару виконала кілька своїх дитячих пісеньок (на слова віршиків з цієї нової книжечки): про кольоровий дощик, маленьку бджілку, крутька соняха. Задушевно, щиро і щемно прозвучала у виконанні пані Лідії її пісня, присвячена найдорожчій людині у світі – мамі:«Мама тримає на руцях дитинство моє».

null
Фото Віри Мельникової

Атмосфера свята панувала в залі протягом усього пефоменсу. Адже діти, основна аудиторія, це – учні другого класу Колоденської школи, які ретельно готувались до цієї події: заздалегідь намалювали малюнки до сюжетів віршиків, що вміщені в новій книжечці, вивчили напам’ять рядки творів, що сподобалися.

null
Фото Віри Мельникової

Лідія Микитівна зізналася, що писати для дітей не такпросто, як декому здається. Адже дитина, читаючи книгу, має розуміти кожне слово, тому письменнику слід бути обережним у виборі лексики, вона повинна бути обов’язково зрозумілою для дитини. Крім цього, слід знати і психологію сприйняття дитиною життєвих явищ оточуючого світу.

Чудові яскраві ілюстрації прикрашають видання, намальовані молодою талановитою львівською художницею Вікторією Гордієнко, яка також сьогодні з усіма розділила радість свята.

Пані Гольонко прийшли привітати шанувальники її таланту, друзі по перу: голова Рівненської обласної організації національної спілки письменників України пані Баковецька Ірина, відома поетка і письменниця Любов Пшенична, членкиня Волинської СПУ Ніна Горик, члени спілки письменників України Микола Пшеничний, Михайло Степанюк, Анна Лимич, Неоніла Диб’як, Лідія Рибенко, поети і письменники Рівненщини Шевчук Софія, Мельникова Віра, Главацька Лариса, Пивовар Віра, Гембаровська Євгенія та інші.

null
Фото Віри Мельникової

Високу оцінку творчості пані Лідії дала голова Рівненської обласної організації національної спілки письменників України пані Ірина Баковецька Вона підкреслила поетичний і музичний таланти авторки, її гарні організаторські здібності, а також винятково добру, відверту і щиру душу, велику працездатність. Великою творчою перемогою літераторки можна вважати її нещодавню перемогу в конкурсі ім. Валер’яна Поліщука.

«Такими людьми ми повинні пишатися, ми тішимося тим, що в нашій письменницькій організації є такі цілісні особистості. А ця книжечка «Строката хата» буде надіслана на Схід України, де діти мають особливу потребу в українському слові», – сказала пані Ірина.

Оригінальна презентація завершилася міні-концертом: піснями, декламуванням віршиків і навіть східними танцями у виконанні другокласників школи з Колоденки.

Побажаймо й ми Лідії Микитівні багато-багато творчих років життя, невичерпної життєвої енергії на благо розвитку літературного українського слова.

null
Фото Віри Мельникової

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews