Медзаклади Рівненщини почали підключатися до електронної системи eHealth (Фото)

24.11.2017 15:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Експерти проектного офісу при МОЗ презентували на Рівненщині інформаційну систему eHealth.

«Система eHealth є інструментом для реалізації реформ. Вона спрямована на підвищення якості медичних послуг та стане основою для нової системи виплат «гроші ходять за пацієнтом»: держава платитиме певну суму за кожну людину, що уклала з лікарем спеціальну угоду – декларацію. А пацієнти обиратимуть самі, послугами якого лікаря первинної медичної допомоги користуватися», - розповіла керівник напрямку роз’яснення та підтримки eHealth Світлана Котляревська.

За словами експерта, eHealth - це єдина державна база даних, центральний компонент, в якому зберігатимуться реєстри закладів, лікарів, пацієнтів і відповідно декларацій. До нього приєднуються інші медичні інформаційні системи, наприклад система «електронної черги».

Нині eHealth працює в тестовому режимі.

«Якщо раніше державні медичні заклади мали право працювати лише з паперовими носіями інформації, то з вересня 2018 року вони усі повинні будуть мати eHealth. Ми будемо прощатися з паперовою інформацією», - додала Світлана Котляревська.

Готуватися до впровадження eHealth рівненські заклади вже почали. Сьогодні на Рівненщині до системи приєдналися 27 медичних установ, зареєструвалося 116 лікарів та 143 пацієнта.

Як повідомив начальник відділу охорони здоров’я Рівненської РДА Олександр Стребчук, Рівненський район один з перших, який підключився до цієї системи. 15 амбулаторій забезпечені комп’ютерами і фактично усі лікарі заходили в систему і зареєструвалися, знають як працювати. Наступним кроком буде заповнення декларацій з пацієнтом.

Крім того, під час візиту на Рівненщину команда проектного офісу провела для головних лікарів області семінар. Медики спілкувалися з розробниками про те, якою вони б хотіли бачити систему в майбутньому. Адже тестова експлуатація eHealth – спеціальний етап для виявлення та усунення максимуму недоліків.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews