Акція «16 днів проти насильства» стартувала на Рівненщині

25 листопада на Рівненщині, як по всій Україні, стартувала акція «16 днів проти насильства»

25.11.2017 22:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Акція «16 днів проти насильства» стартувала на Рівненщині

25 листопада на Рівненщині, як по всій Україні, стартувала акція «16 днів проти насильства»

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

Дати акції символічно наголошують на цьому зв’язку:

25 листопада – Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У цей шістнадцятиденний період входять й інші важливі для демократичної спільноти дати: 1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом, 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством, 3 грудня – Міжнародний день інвалідів, 5 грудня – Міжнародний день волонтера, 6 грудня – річниця інциденту в Монреалі. 

Таким чином,  майже кожний день від 25 листопада до 10 грудня означений фактами та аргументами стосовно того, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є порушенням прав людини.

В області будуть проводитися інформаційні заходи, навчання, семінари, конкурси, тренінги, зустрічі, виставки та флеш-моби. Кожний день акції буде присвячений боротьбі з різними формами насильства, що є порушенням прав людини. Акція проводиться для того, аби привернути якомога більшу увагу до цієї проблеми.

Проблема насильства над людьми, на жаль, є актуальною і для нашої області. Адже, з початку року на Рівненщині зафіксовано більше 2 тисяч звернень щодо насильства в сім’ї, найбільше звертаються за допомогою жінки.

Тому, важливо проводити дані акції аби роз’яснювати населенню, що приховування подібних фактів, приводить до скоєння злочинів і надалі.

За підтримкою можна і потрібно звертатися! 

В Рівненській області діє центр соціально-психологічної допомоги, який дає тимчасовий притулок та соціальний, юридичний, інформаційний захист, допомогу у працевлаштуванні людям, які опинилися в тяжкому життєвому становищі. Таку підтримку можна отримати і у Рівненському центрі підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Перелік адрес та телефонів, де нададуть допомогу та підтримку у складній життєвій ситуації


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews