На Рівненщині голів РДА попросили прискоритися з енергоекономними проектами

26.11.2017 10:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Цього року на Рівненщині реалізується 65 енергоощадних проектів. Їх перелік затвердила рада обласного конкурсу з енергоефективності. Це реконструкція систем опалення, ремонт внутрішніх електричних мереж, облаштування харчоблоків в їдальнях, а також встановлення приладів обліку тепла. Ці роботи проводяться у школах, садочках і лікарнях.
На це спрямовано 11 мільйонів гривень із обласного бюджету, а в районах додали ще кошти з місцевих джерел.
Проте цього недостатньо. Заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір, подякувавши тим керівникам районів, де вже завершили проекти з енергоефективності, закликав керівників районів заощаджувати газ та електроенергію та прискорити роботу із впровадження нових енергоефективних проектів.

«Закликаю вас пришвидшити роботу. Кожен керівник взяв на себе зобов’язання, вам дали ресурси для розвитку, тож маєте встигнути до кінця 2017 року. Якщо кошти не використаєте, забудьте про них і в 2018 році», – звернувся Віталій Ундір до голів РДА.

Варто врахувати й те, що встановлення нового обладнання не повинне призводити до зупинки подачі тепла в соціальних закладах, наголосив заступник голови ОДА.

На разі вже добре забезпечена економія енергоресурсів у Сарненському, Костопільському, Рівненському, Здолбунівському районах.

Впровадження проектів дасть можливість за три роки заощадити більше 65 тисяч кубів газу та понад 1 мільйон кіловат електроенергії, інформують у Рівненській ОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews