Керівників ОСББ навчали рівненські рятувальники (Фото, відео)

29.11.2017 09:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

28 листопада у Рівному провели практичний семінар з теми «Організація заходів цивільного захисту керівниками ОСББ м. Рівне».

Захід було організовано з метою роз’яснення головам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) їх основних обов’язків щодо забезпечення заходів цивільного захисту на підпорядкованих територіях. Семінар організовано Обласною науково-методичною радою з цивільного захисту, безпеки життєдіяльності та основ медичних знань, а також Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області.

Відповідно до Плану проведення семінару, який було затверджено Рівненським міським головою Володимиром Хомком, з доповідями виступили представники організацій, які допомагають головам ОСББ втілювати в практику вимоги нормативно-правових актів держави у сфері цивільного захисту, а саме, управління з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Рівненської міської ради, управління запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління  ДСНС України в області, ПАТ „Рівнегаз”,  Управління служби безпеки України в області.

Сергій Вовчук, начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області полковник служби цивільного захисту, у своєму виступі наголосив, що у сучасних реаліях безпека громадян України за місцем проживання в основному залежить від виконання головами ОСББ вимог чинного законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Необхідно наголосити, що для отримання необхідного рівня компетенції у сфері цивільного захисту керівники ОСББ зобов’язані пройти теоретичне навчання на базі НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області, зокрема:

  1. Функціональне навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань ЦЗ, за 16- годинною програмою.
  2. Навчання з питань пожежної безпеки.

Під час семінару було презентовано „Куточок цивільного захисту”, який розроблено педагогічними працівниками навчально-методичного центру, з метою надання керівникам ОСББ методичної допомоги щодо проведення просвітницько-роз’яснювальної роботи з мешканцями багатоквартирних будинків. У Куточку наведена основна інформація, якою повинні володіти мешканці багатоповерхівок, для збереження свого та співмешканців життя і майна та підняття їх рівня культури безпеки життєдіяльності, а значить і виконання заходів цивільного захисту на територіях об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

Додатково про матеріали семінару можна ознайомитися на сайті http://nmc-rivne.ucoz.ua у розділі „ОСББ м. Рівне”.

За матеріалами ГУ ДСНС України у Рівненській області.

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області

 

null
Фото ГУ ДСНС України у Рівненській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews