Про Рівненську АЕС пише книгу німецька дослідниця

29.11.2017 14:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

«Атомоград – ядерний модерн у Східній Європі» - книгу саме з такою назвою завершує німецька науковець Анна-Вероніка Вендланд - член дирекції Інституту Гердера з історичних досліджень Центрально-Східної Європи у м. Марбург. Книга - про Рівненську АЕС.

Протягом 2013–2016 років пані Вероніка приїздила до Вараша, працювала у міському архіві та спостерігала за роботою РАЕС. Це її власний професорський проект.  

У своїй книзі авторка викладе свої напрацювання та враження, отримані під час відряджень до Вараша. Жінка ознайомилась з особливостями та специфікою виробничих процесів та обладнання різних цехів електростанції, зокрема турбінного, електроцеху, реакторного. Окрім того, поспілкувалась з оперативним персоналом, спеціалістами різних профілів, молоддю та ветеранами.

Окрім цього дослідниця вже готує новий проект, який реалізовуватиме в Україні.

«Зараз ми спільно із представниками інших університетів Німеччини працюємо над розробкою нового проекту. Його учасники – німецькі студенти ВНЗ різного профілю – вивчатимуть історію Поліського краю та етапи розвитку РАЕС, досліджуючи вплив ядерної енергетики на життя людей цього регіону та перспективи його розвитку. Також в рамках проекту заплановано екскурсію для студентів на Рівненську АЕС. Павло Яремович Павлишин вкотре підтримав наші плани на майбутнє та пообіцяв посприяти їх реалізації, за що ми йому дуже вдячні», – зазначила Анна-Вероніка Вендланд.

Врамках ще одного проекту з дослідження транснаціональної історії ядерної безпеки науковиця готується до написання статті про історію комплексних і експертних місій МАГАТЕ та ВАО АЕС «Експертні огляди та транснаціональна ядерна безпека».

За матеріалами сайту Голос України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews