Мешканці Полісся ініціюють, щоб центр гемодіалізу відкрили у Березному

Бо до Рівного возити хворих людей далеко. Та поки що на це нема коштів

02.12.2017 07:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Саме тому, у Березне, що на Рівненщині, хочуть відкрити центр гемодіалізу, де можна проводити штучне очищення крові у людей з хворими нирками. Зараз пацієнтів із району довозять по кілька разів на тиждень до Рівного. Про це пише Північ-інфо.

До того, ж відділення інтенсивної терапії в обласній лікарні працює у чотири зміни, його сарненська філія — у три. Як повідомив журналістам «Рівне Вечірнє» головний лікар медзакладу Іван Зима, ще одна філія закладу б не завадила, проте доцільніше, зазначає, відкривати у Дубні, куди б могли їздити мешканці південних районів.

Втім, Березнівська влада просить відкрити центр гемодіалізу саме на Поліссі, хоча у районі зараз є лише сім пацієнтів. Клопотання березнівчан розглядали на минулому засіданні медичної комісії облради, втім коштів на це недостатньо. Йшлося про те, що центр можна відкрити на кілька районів: Березнівський та Костопільський. Дорого обійдуться і самі апарати, один такий коштує приблизно 700 тисяч гривень.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews