На Рівненщині доходів на 25 млн більше, ніж передбачалося

Тож депутати внесли зміни до обласного бюджету, за якими кошти спрямують на професійно-технічні заклади, медичні та інтернатні установи, підтримку молодих вчених, теплі кредити та інші корисні речі

02.12.2017 17:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Як повідомила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, з початку року Рівненщина перевиконала власні доходи більше, ніж на 25 мільйонів гривень. Тому необхідно внести зміни до обласного бюджету на 2017 рік, у результаті чого дофінансування отримають деякі програми. Про це повідомляє Рівненська ОДА.

Так, на Програму соціального захисту населення передбачені кошти на друк 153 посвідчень ветеранам війни – добровольцям. Тож, невдовзі документи будуть виготовлені та вручені цим людям.

null
Фото РОДА

Підтримали депутати пропозицію Рівненської ОДА щодо підвищення винагороди молодим науковцям до 10 тисяч гривень. Нагадаємо, досі за вагомі результати у дослідженнях вони отримували премії в розмірі 7 тисяч гривень.

Додатково з обласного бюджету виділили близько 1,4 мільйони гривень на Програму відшкодування відсоткових ставок людям за «теплими» кредитами. Тож з початку року в цілому на компенсацію відсотків за позиками пішло 6 мільйонів гривень.

Гроші спрямували й на професійно-технічні заклади, медичні установи, зокрема, для Центру екстреної медичної допомоги. Дофінансування отримали й інтернатні заклади.

Кошти підуть й на виплату одноразових грошових винагород призерам чемпіонатів спортсменам-інвалідам та їх тренерам.

Окрім того, Лідія Біляк повідомила, що Рівненщині додали понад 44 мільйони гривень дотації на зарплату працівникам бюджетної сфери, а також на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для бюджетних закладів. Також область одержала два транші медичної субвенції – 16 та 30 мільйонів гривень. Гроші додатково підуть на зарплату медикам, а ще – на лікування хворих на ниркову недостатність.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews