Рівненські медики не знайшли винних у хворобі немовляти (Фото)

05.12.2017 06:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

4 грудня відбулася медкомісія, на якій вирішувалася питання неналежної медичної допомоги під час пологів Оксани Гондверкер.

Нагадаємо, у сім’ї Гондверкер близько семи місяців тому народився хлопчик, який на даний момент перебуває на штучному забезпеченні життєдіяльності. За словами батьків, під час пологів немовля через неправильні дії лікарів зазнало ушкоджень, зокрема ураження 95% головного мозку.

Також родина звинувачує лікарів у безпідставному призначенні ліків, не проведенні необхідних обстежень пацієнтки, введенні в оману стосовно реального стану дитини, у підробці підписів та  документів, цинічній і неетичній поведінці.

Батьки консультувалися в інших лікарів, ті дійшли висновку , що у немовляти гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС важкого ступеню. Однак, рівненські медики з цим діагнозом не погоджуються.

Сім’я звернулася з позовом до Національної поліції  у Рівненській області, щодо неналежного надання медичної допомоги породіллі. На сьогодні поліція проводить розслідування.

Медкомісія при обласному управлінні охорони здоров’я остаточного висновку сьогодні так і не надала. Більше того її члени не захотіли виносити рішення у присутності громадськості та представників ЗМІ. Тому вирішили перенести засідання на два дні пізніше.

Батьки обурені, проте налаштовані відстоювати свої права у вищих органах влади.

До слова, хлопчика охрестили та назвали Владиславом. Зараз він знаходиться в Рівненській обласній дитячій лікарні. Дитина не бачить, не чує, самостійно харчуватися не може.

За матеріалами http://ritm.tv 

null
Фото http://ritm.tv

 

null
Фото http://ritm.tv

 

null
Фото http://ritm.tv

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews