У Рівному презентували проект спорткомплексу

05.12.2017 23:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Проект І-ї черги масштабного спорткомплексу презентував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко разом з проектантами.

І-ша черга спорткомплексу передбачає будівництво універсальної спортзали для ігрових видів спорту з трибунами на 3000 місць та з можливістю проведення змагань міжнародного рівня. За необхідності зала буде трансформуватиметься в концертний та виставковий зал.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Об’єкт передбачає повноцінний тренувальний процес. В наявності тренажерний зал, зал для розминки, гардероби для спортсменів і суддів. Заплановані приміщення для медперсоналу, реабілітації спортсменів (сауна, басейн), громадського харчування.

Для глядачів - зал буде доступним для маломобільних груп населення і маломобільних спортсменів. Запроектовані гардеробні, санвузли, продаж спорттоварів, буфети.

Для ЗМІ – коментаторські кабіни, можливість трансляції змагань, прес-центр, проведення конференцій. Передбачено відеотабло над центром залу і за боковими трибунами.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Будуть спеціальні приміщення для зберігання спортивного інвентарю. В підземній частині будівлі передбачено укриття відповідно до заходів цивільної оборони. Поблизу спорткомплексу плануються місця для транспорту для маломобільних людей, також місця для автобусів.

Будівля матиме повний комплекс інженерного забезпечення і весь необхідний нормативний набір заходів по пожежній безпеці, енергозбереженню.

Нагадаємо, це лише І-ша черга будівництва. Наступні передбачатимуть плавальний 50-ти метровий басейн, відкриті поля і майданчики для різних видів спорту, готель для учасників змагань.

Будівництво універсальної спортзали оцінюють у 310 мільйонів гривень, його реалізація передбачена на понад два роки.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Проект амбітний та дороговартісний. Тому голова ОДА свідомий того, що для цього потрібна чимала бюджетна підтримка. Тому планується залучення різних джерел фінансування – державного, обласного, міського. А у майбутньому сюди залучатимуть приватних інвесторів для розбудови розважальної та спортивної інфраструктури комплексу.

У майбутньому спорткомплекс може стати центром підготовки олімпійського резерву. Тому це будівництво – важливе як для області, так і для держави в цілому.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews