Спілка бджолярів скаржиться на рівненський агрохолдинг через пестициди

06.12.2017 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Агрохолдинг у Рівному незаконним внесенням пестицидів знищує дерева навіть у центрі міста. Про це повідомив голова Спілки бджолярів м. Рівного, Рівненської області Богдан Лимар на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

«У травні 2015 року агрохолдинг, який прийшов на Рівненщину, вніс пестицид навколо міста Рівного та взагалі в Рівненській області, після якого листя на деревах все побіліло, навіть у центрі міста, масово висохли овочі і масово почали хворіти люди, особливо діти», - зазначив експерт.  

За його словами, в розпорядженні спілки навіть є підтвердження масових хвороб з фельдшерсько-акушерських пунктів. При цьому він додав, що бджоли є індикатором безпеки середовища проживання людини, проте зараз по всій Україні через безконтрольну діяльність агрохолдингів у бджолярів гине по кілька сотень бджолиних сімей.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН/FAO), при вирощуванні одного з найпопулярніших продуктів - бананів - використовується в 10 разів більше пестицидів, ніж при виробництві інших сільськогосподарських культур у розвинених країнах.  

За матеріалами http://asn.in.ua 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews