Жити стане легше: в новому році область фінансуватиме лише три навчальні заклади

З наступного року лише три державні коледжі Рівненщини фінансуватимуться з місцевого бюджету. Інші десять функціонуватимуть за рахунок коштів державного бюджету

09.12.2017 10:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Про це повідомили народні депутати під час виїзного засідання бюджетного Комітету Верховної Ради, яке сьогодні вперше відбулось в стінах Рівненської ОДА.

Як розповіла директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, в Рівненській області функціонує 13 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації державної власності (коледжів). З них лише 3 мають статус окремих юридичних структур – Мирогощанський аграрний,  Млинівський державний технолого-економічний та Рівненський економіко-правовий коледжі.

«Планувалося, що утримання таких закладів мало відбуватися за рахунок обласного бюджету. Такі зміни були б ризикованими. І могли зумовитинедофінансування в 2018 році коледжів. Адже на утримання навчальних закладів необхідно було використати 190 мільйонів гривень. А це третина від прогнозованого обсягу власних доходів загального фонду обласного бюджету», - наголосила Лідія Біляк.

null
Лідія Біляк. Фото РОДА

Тож народні депутати запевнили, що в Державному бюджеті 2018 закладені гроші на навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації державної власності. А ті, які мають статус окремих юридичних осіб, фінансуватимуться з обласної скарбниці.

null
Фото РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews