Котолюбителів Рівного закликають об'єднуватися!

09.12.2017 19:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Рівненська зоозахисна організація «Під егідою» звертається до усіх любителів котів! На зустрічі волонтерів з мером  Рівного Володимиром Хомком, з-поміж інших побажань, активісти просили створити в місті перетримку для котів.

«Ми, автори петиції «Про визнання котів частиною екологічної системи міста Рівного», та проекту «Програма стерилізації безпритульних котів та кішок», перетримку для котів бачимо такою:
- приміщення площею приблизно 30-40 кв.м. з ізолятором 6-7 кв.м., під’єднанним водопостачанням, електроенергією та централізованим опаленням в період теплопостачання. В даному приміщенні має бути вікно, крізь яке проникатиме природне денне світло в достатній кількості;
– стан приміщення має відповідати ветеринарно-санітарним вимогам згідно вимог до умов утримання тварин у притулках визначених Державним Комітетом ветеринарної медицини України, розроблених відповідно до Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про ветеринарну медицину», але так, як це буде не повноцінний притулок, а перетримка котів в післяопераційний період, чи до прилаштування, то вимоги до умов мають бути частковими, відповідними саме даній перетримці, з врахуванням конкретних потреб.

Перетримка розрахована на кількість тварин до 30 особин. Доглядати за тваринами має доглядач, офіційно працюючий на даній перетримці. Скеровувати дії доглядача та волонтерів будемо ми, координатори даного проекту, спираючись на власний багаторічний досвід перетримки та утримування котів, знання та вказівки ветеринарів. Волонтери, які приноситимуть котів на дану перетримку мають допомагати опікуватись даною твариною, в період її перебування на перетримці, задовольняти потреби тваринки, відповідно до стану здоров’я, фізичного стану та особливостей, за приписами та рекомендаціями ветеринарного лікаря. Для функціонування перетримки потрібно:
– оглядовий (операційний) стіл;
– холодильник для зберігання ліків та вакцин;
– обігрівач кімнатний;
– клітки та переноски для котів;
– засоби відлову котів;
– ветеринарні препарати першої необхідності, засоби від бліх та глистів;
– стелажна шафа для ветеринарних інструментів, документів, дезінфікуючих засобів;
– шафа для зберігання спец.одягу доглядача;
– шафа для зберігання котячого корму, інвентарю;
– великі миски, ванночки для купання котів;
– лампи денного світла;
– котячі етажерки, котячі кошики, м’які меблі для котів тощо;
– лотки для котячого туалету;
– котячий посуд для їжі та води;
– наповнювач для котячого туалету;
– корм для котів».

Всіх зацікавлених та доброзичливих людей активісти організації закликають надати власні пропозиції щодо перетримки для котиків. Коректні та змістовні побажання будуть враховані. За більш детальною інформацією звертатися за тел.
068 022 15 05, Наталя.

За матеріалами http://ritm.tv/ 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews