У Квасилові виділили 5 тис. грн. на стерелізацію бродячих собак

09.12.2017 20:33   Джерело: Інший Квасилів
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Близько 5 тисяч гривень виділили депутати Квасилівської селищної ради на стерилізацію безпритульних тварин, доповнивши Програму економічного та соціального розвитку Квасилова на 2017 рік відповідним пунктом. Щоправда, розпочинати стерилізувати собак влада не поспішає. Кажуть, що для цього поки немає теплого приміщення.

Селищний голова Квасилова Степан Горбатюк, який раптово зацікавився ідеєю вирішення питання бродячих собак, пообіцяв, що кошти на стерилізацію будуть передбачені і в бюджеті на наступний рік:

– До мене прийшли волонтер з Рівного та місцеві мешканці, які запропонували стерилізацію. Я відповів, що питання буде вирішене за підтримки депутатів. Зараз ми внесли зміни до Програми економічного та соціального розвитку Квасилова і заклали певні кошти – близько 5 тисяч гривень. Тож волонтери шукають тепле приміщення, щоб розпочати стерилізацію.

Натомість, голова Квасилівського первинного осередку політичної партії «Сила Людей» Павло Дутко вважає, що дану проблему потрібно було почати вирішувати вже давно:

– Впродовж двох років я, разом з іншими громадськими активістами, постійно наголошував, що мешканці Квасилова не можуть почувати себе в безпеці на вулицях селища, поки на нас та наших дітей нападають бродячі собаки. Але лише зараз, коли ситуація стала майже критичною, влада нарешті нас почула. Оскільки селищний голова довгий час не хотів контактувати зі спеціалістами, то останні змушені були самі їхати до Квасилова і розпочинати подібні перемовини. Сьогодні разом з рівненським зоозахисником Аллою Лосік ми розробили програму регулювання чисельності безпритульних тварин в селищі «Квасилів – дружній до тварин». Сподіваюся, що вже невдовзі розпочнеться її реалізація.

Напередодні сесії Квасилівської селищної ради депутат Віктор Манжеран, який є представником політичної партії «Сила Людей», зареєстрував депутатський запит, в якому вимагав від влади закласти кошти в бюджет на обов’язкову стерилізацію та вакцинацію від сказу всіх без винятку нестерилізованих та невакцинованих раніше бродячих собак, що знаходяться на території Квасилова.

Нагадаємо, що впродовж нинішнього року в Квасилові були зафіксовані неодноразові випадки отруєння бродячих собак невідомими.

Раніше селищний голова Квасилова Степан Горбатюк публічно заявляв, що питання безпритульних тварин його не цікавить, але наразі, як бачимо, під тиском громади змінив свою думку.

За матеріалами сайту Інший Квасилів


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Інший Квасилів