У Рівному за краєзнавчим музеєм триває скандально відоме будівництво

11.12.2017 22:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівному на вулиці Толстого, 10 працює будівельна техніка. Працівники краєзнавчого музею бояться, що розпочалася підготовка до зведення 12-поверхового житлового будинку.

За словами директора краєзнавчого музею Олександра Булиги, їх колектив буде боротися до кінця. Адже музей є другою пам’яткою архітектури національного значення, а житловий будинок завдасть їй шкоди.

«На ділянку були завезені будматеріали. Боюсь, що це палі, аби розпочати зведення об’єкту. Міністерство культури спочатку надало дозвіл на земляні роботи, а потім його призупинило до проведення громадських слухань. Їх провели, 193 людей висловились за мораторій на будівництво», – розповів Булига.

Зараз культурні діячі міста планують оскаржити рішення міської ради про видачу дозволу на землю датоване 2007 роком. Вони обіцяють, що завадять будівництву в будь-якому разі. Якщо влада Рівного не знайде законних підстав зупинити зведення будинку, то активісти вдадуться до мітингу. Адже, за їх словами, фонди музею із цінними експонатами розташовані всього за 15 метрів від будівельного майданчика.

За матеріалами http://ritm.tv 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews