Від завтра пасажири маршруток на Рівненщині платитимуть більше

14.12.2017 21:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Підвищення плати за проїзд анонсували перевізники нещодавно. У маршрутках зявилися оголошення про зміни ціни у зв’язку із підвищенням вартості паливно-мастильних матеріалів. Нові ціни виставлять уже 15 грудня.

Як повідомляє «Рівне Вечірнє», проїзд на приміських маршрутах подорожчає на 2-3 гривні, а на маршрутах на довші відстані – від 5 до 10 гривень.

Начальник Рівненського обласного управління інфраструктури Федір Мисюра розповів журналістам «РВ», що перевізники про намір підняти тарифи за проїзд повідомляли ще місяць тому. Причина – підняття цін на пальне.

- Згідно з законом, вони можуть самовільно це робити. Тобто ринок регламентує ціну. З часу встановлення чинного тарифу пальне подорожчало аж на 5 гривень. Ми вивчали ситуацію та розглядали їхні розрахунки. Нас здивувало, що вони хочуть брати аж гривню за пасажиро-кілометр, хоч зараз — 60 копійок. Якби погодились і відбулося подорожчання аж на 40 копійок за пасажиро-кілометор, то це було б дуже відчутно для пасажирів. Тому я запросив підприємців до себе на розмову, і було досягнуто компромісу — подорожчання проїзду складе всього 10-15 копійок, - зазначив Федір Мисюра.

Тим часом у Рівному поки що змін у ціні за проїзд не передбачається. Оскільки спочатку рівненські перевізники мають надати місцевій владі економічне обґрунтування нових тарифів. Після перевірки документів, яка відбувається місяць, їх винесуть на громадське обговорення. І лише після цього це питання зможе розглядати виконавчий комітет Рівненської міської ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews