На Рівненщині аграрії перекрили рух транспорту на трасі «Київ-Чоп»

18.12.2017 09:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Сьогодні, 18 грудня, о восьмій ранку розпочалися попереджувальні акції протесту аграріїв в трьох областях України. На Рівненщині мітингувальники перекрили рух транспорту автодорогою «Київ-Чоп» поблизу Корця. На місці події поліцейські забезпечили охорону публічної безпеки.

Близько сотні громадян безперервно рухалися по пішохідному переходу та розмістили обабіч дороги одинадцять одиниць аграрної техніки. Учасники акції зазначили, що метою заходу є висловлення громадської позиції щодо неприйнятності змін, внесених до Податкового кодексу України стосовно звільнення від податку на додану вартість операцій з вивезення в митному режимі експорту сої, ріпаку та соняшнику, які, на їхню думку, призведуть до падіння закупівельних цін на ці  продукти. Окрім цього, учасники акції виступили за внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» щодо виділення коштів на пряму бюджетну дотацію для сільськогосподарських товаровиробників.

null
Фото з сайту ЧаРівне

Проблеми з рухом транспорту автодорогою усунули, оскільки правоохоронці забезпечили об’їзд місця перекриття.

Станом на 9.20 акція протесту завершилася, рух на «Київ-Чоп» відновлено.


Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews