У Радивилівському районі людям вдалося повернути у власність держави землі водного фонду

20.12.2017 23:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

На Рівненщині земельні ділянки у Радивилівському районі площею понад 33 га повернуто у розпорядження держави.
Прокурорами Радивилівського відділу Дубенської місцевої прокуратури Рівненської області під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства на території Радивилівського району встановлено непоодинокі  факти порушення інтересів держави фізичними особами та сільською радою, які всупереч вимогам чинного законодавства на підставі незаконного рішення сільради уклали недійсні тимчасові угоди на право користування земельними ділянками водного фонду.
Внаслідок таких протиправних дій порушено інтереси держави, які полягають у недодержанні визначеного законом принципу передачі в користування земель, як основного національного багатства українського народу. Про це повідомляє Інформаційений портал м. Дубно.

null
Ставок у с. Козин Радивилівського району

Щоб відновити порушені права держави, Дубенська місцева прокуратура пред’явила до суду 10 позовних заяв з вимогою визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійними тимчасових угод на право користування земельними ділянками, повернення земель понад 33 га.
Як повідомляє керівник місцевої прокуратури В. Мартинюк, позовні вимоги прокуратури відповідачами виконано добровільно, а тому судом прийнято рішення про залишення позовних заяв без розгляду у зв’язку з відсутністю предмета спору. Таким чином, земельні ділянки водного фонду загальною площею 33 га вартістю понад 1 млн. грн. повернуто у розпорядження держави


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews