Україна має скористатися виходом російських спостерігачів з СЦКК та залучити у місію міжнародних партнерів – Наливайченко (ВІДЕО)

21.12.2017 12:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Україна має скористатися виходом Росії зі Спільного центру по контролю і координації припинення вогню (СЦКК) і запросити замість них міжнародних партнерів. Так вважає лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко. 

“Було російське вторгнення і російська окупація – замість російських офіцерів, які – скажемо відверто – там лиш горілку п’ють, можна і треба наполягати на створенні такого центру, але з міжнародними спостерігачами. З представниками від Франції, Німеччини, США, Канади та інших ключових міжнародних партнерів, які готові підтримати Україну проти російської агресії”, – заявив політик в ефірі каналу 112.ua

На переконання Наливайченка, лиш у такому складі місія буде дієвою та професійною. 

“Щоб нарешті спостерігали професійно за режимом припинення вогню, реагували на скоєння військових злочинів, щоб нарешті були повернуті українські заручники. 

Я пам’ятаю в грудні 2014-го ми повернули додому 150 людей. Це знову обов’язково потрібно зробити перед новим роком. Це долі людей”, – зазначив він. 

Наливайченко вважає, що перед тим, як запросити на Донбас міжнародну миротворчу місію, має приїхати оціночна, склад якої може запропонувати сама Україна. 

Нагадаємо, Спільний центр з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) - група з контролю за дотриманням мінського протоколу, в яку входять представники української та російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews