Про майора-зрадника, якого засудив Корецький райсуд, розказали правду (Фото, відео)

25.12.2017 12:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Корецький райсуд засудив колишнього військовослужбовця за співпрацю з російськими спецслужбами до 14 років позбавлення волі.

Майор Збройних сил України в запасі після звільнення виїхав на постійне місце проживання до Москви. У Росії він був завербований представником ГУ ГШ Збройних сил РФ, з яким був знайомий за часів спільного навчання у військовому виші. За завданням свого «куратора» він повернувся в Україну для збору відомостей про частини та підрозділи Збройних сил у районі проведення антитерористичної операції.

Оперативники спецслужби задокументували, що агент вийшов з пропозицією про «співпрацю» на старшого офіцера оперативного командування "Захід" та запропонував йому за гроші передавати інформацію. Після «зустрічі» український військовий одразу звернувся до СБ України та власного керівництва з інформацією про спробу вербування.

 

Прес-центр СБУ повідомляє, що агент організував спілкування українського офіцера із представником російської військової розвідки електронною поштою. У жовтні 2016 року співробітники військової контррозвідки затримали зловмисника у Рівному під час отримання «документів», у яких, на його переконання, містилася таємна інформація військового характеру. За задумом куратора російські спецслужби мали б отримати матеріали про мобілізаційне розгортання в районі проведення антитерористичної операції та підрозділи української армії, що дислоковані поблизу Маріуполя.

Корецький районний суду Рівненської області визнав затриманого винним у державній зраді.

За матеріалами https://rivnepost.rv.ua 

null
Фото: https://rivnepost.rv.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews