На Рівненщині реставрацію культурної спадщини на 2018 рік оцінили у 65 мільйонів гривень

28.12.2017 10:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

Як відомо, наступний 2018 рік в Україні анонсовано роком культурної спадщини. Отже, є сподівання, що історико-культурні пам’ятки отримають більшу увагу до себе в напрямку реставрації та оновлення. А скільки ця увага вартує в грошовому виразі? На Рівненщині підрахували – щонайменше 65 мільйонів гривень.

Потребують ремонтно-реставраційних робіт, зокрема, – замок князів Корецьких у Корецькому районі, палац князів Любомирських, надбрамний корпус Дубенського замку та Луцька брама (на фото) у Дубні, Вежа мурована та Башта Луцька в Острозі, краєзнавчий музей в Рівному, заповідник «Поле Берестецької битви». А, окрім них, є і десятки «менших» об’єктів.

Здійснити ремонтно-реставраційні роботи на визначених об’єктах в повному обсязі область власним зусиллям не спроможна. Відтак прийнято звернення, аби в цьому важливому напрямку було сприяння з державної казни.

null
 Луцька брама у Дубні.Фото автора

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews