На Рівненщині знищено артилерійський снаряд калібром 152 мм

28.12.2017 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

27 грудня   поблизу села Мнишин Гощанського району, місцевим жителем під час було виявлено вибухонебезпечний предмет зовні схожий на артилерійський снаряд. Місце знахідки одразу взяли під охорону працівники Гощанського відділу поліції. Піротехніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ідентифікували боєприпас, як 152-х міліметровий артилерійський снаряд,повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

null
 Фото з сайту ГУ ДСНС України у Рівненській області

При додатковому обстеженні території інших вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Варто відмітити, що артснаряд перебував у бойовому стані та ніс реальну загрозу для місцевих жителів, адже за 500 метрів від знахідки розташовувалися житлові будинки, а радіус ураження при можливому вибуху снаряда становив би більше 800 метрів.

null
 Фото з сайту ГУ ДСНС України у Рівненській області

Головне управління ДСНС України у Рівненській області вкотре звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не торкатися до них і одразу ж телефонувати за номером 101 або 102.

null
 Фото з сайту ГУ ДСНС України у Рівненській області

Під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews