ТЕС у Дубні не почнуть будувати у березні

28.12.2017 21:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

22 грудня у Дубно приїжджали представники забудовника теплової електростанції. Вони розповідали про майбутню електростанцію і відповідали на запитання депутатів та членів організаційного комітету з підготовки та проведення громадських слухань щодо доцільності будівництва ТЕС, повідомляє  Інформаційний портал м. Дубно. 

Наразі представники компанії-забудовника розпочали розробку техніко-економічного обґрунтування. Дана робота є обов’язковою частиною проектної документації та має на меті вирішення наступних завдань:
Оцінити вплив на навколишнє середовище;

  • Оцінити можливість підключення до інженерних мереж;
  • Розглянути 4 варіанти концепції будівництва ТЕС з урахуванням різноманітних варіантів комплектації обладнання;
  • Описати технологічний процес, розробити і надати принципову схему роботи ТЕС;
  • Здійснити планування щодо розташування основних будівель і споруд на будівельному майданчику (передпроектне рішення);
  • Оцінити можливість підключення споживачів тепла. Розробити принципову теплову схему приєднання;
  • Виробити логістичну модель забезпечення ТЕС паливом, оцінити наявність сировинної бази.

Даний етап робіт заплановано виконати до лютого місяця включно, після чого протягом березня – серпня 2018 року планується завершити робочий проект та отримати дозвіл на будівництво.
Представники компанії-забудовника наголосили, що процес спорудження таких об’єктів як ТЕС регламентується відповідним законодавством України, в якому чітко прописані всі етапи та стадії будівництва – планування, передпроектні, проектні роботи, проведення громадських слухань, отримання необхідних дозволів та виконання будівельних робіт і зазначили, що процес реалізації проекту будівництва ТЕС у Дубні здійснюється відповідно до правил та норм чинного законодавства. Також вони запевнили, що готові взяти участь у запланованих громадських слуханнях, надати необхідні дані і відповіді на запитання, які турбують дубенчан.
Громадські слухання щодо доцільності будівництва ТЕС у Дубні запланували на 21 січня 2018 року.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews