Які зміни чекають рівнян з 1 січня

30.12.2017 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

В Україні змінюють правила виходу на пенсію. Українців привчать сортувати сміття та повільніше їздити у містах. А ще будемо більше платити за електрику й телефонні дзвінки.

Від початку року почне діяти непопулярна норма нового пенсійного законодавства. Вийти на пенсію зможуть 60-річні люди, які мають не менше 25 років страхового стажу. Якщо стаж менший, тоді пенсію доведеться чекати до 63 років.

Починаючи від 2018 року сортувати сміття потрібно буде за видами матеріалів: органіка, метал, скло, пластик та папір. Для цього на подвір’ях мають стояти окремі контейнери для кожного виду сміття, а сортувати його повинні самі українці.

Від січня знижуються ставки ввізного мита на автомобілі з єврономерами. Упродовж 7-10 років, за умовами Угоди про вільну торгівлю між Євросоюзом та Україною, їх знизять до нуля.

Рухатися у населених пунктах від нового року треба повільніше. Від 1 січня  дозволена швидкість зменшиться з 60 до 50 кілометрів на годину. За її перевищення загрожує штраф – 340 гривень і більше.

Суттєво подорожчають цигарки. Через підвищення акцизу їхня ціна зросте на 2-7 гривень, залежно від марки та виробника. До 2025 року середня вартість пачки може коштувати 90 гривень.

В Україні знову зростуть тарифи на стаціонарний телефонний зв’язок. Від 1 січня для жителів міст вони збільшаться на 7%, для жителів сіл – на 16%.

Нові тарифи – і в “Укрпошти”. Відправлення посилки вагою до 1 кг обійдеться у 12 гривень, а важчих – у 14 гривень. Міжнародні відправлення подорожчають на третину.

Зросте ціна і на електроенергію. Вже від 1 січня вона подорожчає на 9,5%, а до кінця року – ще на 6%.

Разом з тим, від нового року в Україні зростуть мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. У бюджеті також заплановано збільшення зарплат вчителям – у середньому на чверть, а також виплат військовослужбовцям – у чотири з половиною рази.

За матеріалами http://ritm.tv 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews