Про небезпечну піротехніку попереджають рівненські поліцейські (Відео)

30.12.2017 19:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Із наближенням новорічних свят зростає попит на піротехнічні вироби. Аби уникнути непередбачуваних наслідків, слід дотримуватися основних правил придбання та використання піротехніки.

Поліцейські у Рівному з 27 грудня вилучили 1640 піротехнічних засобів та склали п’ять адміністративних протоколів за статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення за фактами порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів. Торгувати піротехнічними виробами можна тільки за наявності відповідних документів, а саме сертифікату відповідності вимогам безпеки. Продавати і використовувати піротехніку без такого сертифікату заборонено. Крім цього, у продавця повинно бути свідоцтво про проходження спецпідготовки та допуску до роботи з піротехнічними виробами.

Інструкція на використання піротехнічного виробу обов’язково має бути українською мовою. Також на упаковці повинен вказуватися термін придатності і вікові обмеження використання товару. Якщо така інформація відсутня, користуватися товаром небезпечно. Загрозу становить і піротехніка з пошкодженою упаковкою. Аби запобігти неприємним наслідкам використання піротехнічних виробів, варто дотримуватися правил пожежної безпеки.

Правоохоронці наголошують: неправильне використання петард і салютів призводить до термічних опіків, а інколи стає й причиною каліцтва.

Запам’ятайте: забороняється запускати петарди, салюти чи ракети всередині приміщення та поблизу будівель і новорічних ялинок; не можна зберігати піротехніку поблизу приладів опалення, розбирати її чи переробляти готові вироби;працюючи з піротехнічними виробами, небезпечно поруч курити, а також знаходитися в нетверезому стані.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews