Керівник рівненського Правого сектору відсторонений від керівництва за бійку у Вараші

01.01.2018 12:52   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Керівника Рівненського осередку організації «Державницька ініціатива Яроша» Романа Коваля тимчасово відсторонено від виконання повноважень керівника. Про це з’явилась заява на офіційному сайті "ДІЯ".

«Очільник Рівненського осередку ДІЯ Роман Коваль тимчасово відсторонений від виконання своїх повноважень у ГО ДІЯ до з’ясування обставин, що мали місце у раді м. Вараш під час пленарного засідання сесії міської ради. Таким є рішення правління організації. Ще раз нагадуємо про те, що Українська Добровольча Армія є поза політичним воєнізованим добровольчим формуванням. Символіку УДА використовувати в політичних акціях суворо заборонено!» – пояснюється в заяві, під якою стоять підписи членів правління організації – А. Ш. "Богема", Сергій Ільницький "Сокіл", Ростислав Винар "Спис"..

У коментарі журналістам РТБ сам Роман Коваль зазначив, що такий розвиток подій йому схожий на тиск і спроби впливати на патріотичну організацію з боку політсил і заможних людей, які хочуть "підім'яти" під себе увесь Вараш.

– Передані в організацію матеріали щодо мене – однобокі, навіть не хотіли вислухати мене, про що я говорив. А я кажу, що люди, які сьогодні мають свою позицію, навіть в такій структурі, як "ДІЯ" – непотрібні. Значить, змиримось з цим і будемо шукати інший шлях для боротьби, – каже Роман Коваль.

Існує ймовірність того, що активіст може покинути ГО "ДІЯ". За його словами, якщо й надалі будуть робитись такі речі в "ДІЯ" по всій Україні, то він цього не виключає.

Нагадаємо, що штовханина і бійка у сесійній залі Вараської міськради, причиною якої було питання відставки міського голови Вараша Сергія Анощенка (участь у подіях брав саме Роман Коваль) мала місце минулого тижня. Сюжет РТБ про те, що там діялось можна подивитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=BTVD0IGfZIY

За повідомленням рівненського суспільного телебачення на сторінці у Фейсбук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews