На Рівненщині бібліотеки освітніх закладів отримали сучасні книги

03.01.2018 16:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Третього січня за результатами чергового етапу співпраці Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з Благодійною організація «Фундація імені князів-благодійників Острозьких» відбулася спільна прес-конференція.

Під час заходу з нагоди Різдва Христового безкоштовно передали 600 екземплярів сучасної літератури (переклади популярних зарубіжних письменників і філософів надані київськими видавництвами «Видавництвом Анетти Антоненко» та «Нора Друк») до книгозбірень закладів вищої освіти Рівненщини.

За словами ректора Рівненського обласного інституту післядипломної освіти, голови постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній зауважила, що інституційна співпраця РОІППО з громадськими організаціями розпочалася 1 червня. Найбільш плідно здійснюється взаємодія з БО «Фундація імені князів-благодійників Острозьких». В її рамках вже було передано видання Фундації до бібліотеки інституту, відбулася сесія зі стратегічного планування та створення Стратегії розвитку на 2018-2020 роки (її обіцяли презентувати найближчим часом), сьогодні сучасні видання київських видавництв отримує інститут, інші заклади вищої освіти області та публічні бібліотеки, а 3-4 січня на базі закладу відбуватиметься тренінг з соціального підприємництва, де до цільової аудиторії включили також і педагогів.

Керівник Академії фандрейзингу, експерт з питань корпоративної соціальної відповідальності, благодійництва та розвитку громадянської активності,  член Ради директорів БО “Фундація імені князів-благодійників Острозьких” Руслан Краплич відзначив, що такі акції приурочені до Різдва відбуваються не вперше. Вже традиційним в Рівному був проект «Різдво для всіх». Сьогоднішнє поповнення книгозбірень закладів вищої освіти та публічних бібліотек на думку організаторів є досить важливим, оскільки коштів для цих цілей завжди не достатньо, а інвестувати в освіту потрібно.

За матеріалами Рівненський ОІППО.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews