Яка галузь на Рівненщині лідирує за підсумками 2017 року?

05.01.2018 15:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Дворічне лідерство в енергетиці ще раз підтверджує те, що Рівненська область  впевнено рухається у цьому напрямку.

У 2017 році реалізовано 64 енергоощадні проекти у школах, садочках і лікарнях. На це спрямували майже 18 мільйонів гривень бюджетних коштів. Це дасть можливість за три роки заощадити більше 65 тисяч кубів газу та понад 1 мільйон кіловат електроенергії.

Загалом за останні декілька років бюджетні заклади місцевого підпорядкування наполовину скоротили обсяги споживання газу.

Торік 55 ОСББ утеплилися в кредит. Загалом з часу початку дії Державної програми з енергозбереження її учасниками стали 96 багатоповерхівок Рівненщини. Таким чином, у мешканців цих багатоповерхівок будуть значно менші рахунки за опалення.

82% багатоквартирних будинків оснащені приладами обліку тепла.

3 тисячі домогосподарств скористалося «тепловими» кредитами. З обласного бюджету виділено 6 мільйонів на погашення 15% відсотків за кредитами. Таким чином учасниками Урядової програми енергоефективності вже стало понад 11 тисяч родин області.

У вересні у Рівному відбулась ІІІ Міжнародна спеціалізована виставка «Сучасність. Енергозбереження. Технології (СЕТ-2017)». Своє енергоощадне обладнання експонували більше 40 виробників з України, представництв закордонних фірм-виробників з Данії, Польщі та Литви. Захід став традиційною діловою платформою обміну досвідом між владою, бізнесом та експертами у сфері енергоефективності.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews