«Кардинал-Рівне» не зміг обіграти суперника з Одеси

06.01.2018 21:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Таня Костенко

«Кардинал-Рівне» у першому офіційному матчі 2018-го року на власному майданчику не зумів обіграти одеський «Епіцентр К Авангард», довівши свою безпереможну серію у чемпіонаті футзальної Екстра-ліги до семи поєдинків поспіль.

«Кардинал-Рівне» - «Епіцентр К Авангард» - 1:1 (1:1)

Після шести поспіль поєдинків без перемог, в яких рівняни здобули усього два очки – матч проти одеситів розглядався господарями як чудовий шанс повернутися нарешті на переможний шлях. Втім, гості, які приїхали до Рівного у хорошому настрої після домашньої перемоги над чемпіоном України – дуже швидко довели, що три очки без бою не віддадуть.

Головний тренер рівнян Сергій Піддубний вже у дебюті гри вирішив поекпериментувати із воротарями. Миколу Дурбана замінив Юрій Свинарчук. Можливо, саме це стало однією із причин того, що практично одразу наша команда не розібралася у простій ситуації, дозволивши суперникам забити.

Після тривіального і безхитрісного розіграшу аута на правому фланзі – одесити доставили м’яча к центр воротарського майданчика господарів, де забутий чомусь усіма Євген Свиридов розстріляв незахищені ворота – 0:1.

Швидкий пропущений гол став для «Кардинала» холодним душем. Тривалий час команда не могла повірити у те, що відбувається та нарешті зібратися.

Виділявся на цьому фоні лише Михайло Волянюк, який дуже хотів реабілітуватися за невдалу гру у Житомирі. Спершу він протаранив двох опонентів і пробив у руки Дмитру Бутову. А потім перевірив реакцію голкіпера «будівельників» вже пострілом з гострого кута. Бутов відбив перед собою, але на підборі нікого з наших не виявилося.

Гості відповіли власним моментом. Олег Мірошник завдав хитрого удару з правого краю атаки. Після рикошету м’яч відскочив на знову вільного Євгена Свиридова. Той вдруге розстрілював порожній кут наших воріт, але у неймовірному стрибку команду врятував Юрій Свинарчук!

Лише після цього команда Сергія Піддубного нарешті мобілізувалася. Практично одразу удар Максима Мануйленко прийшовся в опору для сітки воріт. А ще за дві хвилини «Епіцентр К Авангард» все ж капітулював.

Спрацювала домашня заготовка. Навіс від кута майданчика ударом з льоту у «хатку» Дмитру Бутову замкнув Михайло Волянюк – 1:1.

До перерви суперники встигли лише раз обмінятися справді гострими атаками. Ніхто з наших не замкнув дальню стійку після удару-прострілу Олександра Басича. І той таки Басич на заключній секунді тайму на лінії воріт врятував команду після пострілу Руслана Остапчука.

Після відпочинку рівняни доклали максимум зусиль, аби дотиснути суперника. Втім, справжній кураж у рамці впіймав Дмитро Бутов. 

Голкіпер одеситів парирував черговий удар Михайла Волянюка з льоту. Потім взяв небезпечний удар від Павла Дармовіса. А ще за хвилину – не дозволив Михайлу Волянюку стати автором красеня-м’яча ударом ножицями через себе.

Це лідера атак нашої команди завело ще більше. На 29-й хвилині матчу Михайло Волянюк упіймав влучний шанс і вклав усю злість в удар метрів з десяти. На жаль, м’яч прийняла на себе стійка воріт «Епіцентра». А Дмитро Бутов у цьому епізоді невдало приземлився і був змушений поступитися місцем на майданчику Віталію Зеленчуку. 

Останній, теж партнерів по команді не підвів. У руки воротарю м’яч незмінно летів після ударів Фаренюка, Дармовіса та Волянюка. А коли Віталій Зеленчук був безсилим – одеситів знову врятував каркас. Цього разу – після пострілу Артема Фаренюка за чотири хвилини до сирени. 

Втримав свої ворота «сухими» і Микола Дурбан, який ще до перерви знову повернувся у гру. Особливо непросто нашому голкіперу було наприкінці матчу. Двічі поспіль на ударній позиції опинявся Олег Мірошник. І двічі поспіль воротар зіграв надійно.

У підсумку – нічия, яка навряд задовольнила обидві команди. 

Вже за тиждень, 13-го січня, «Кардинал-Рівне» та «Епіцентр К Авангард» знову зіграють у Рівному. Цього разу в матчі 1/8 Кубка України.

Прес-служба МФК «Кардинал-Рівне» 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews