Президент рівненського «Вереса» розповів про стадіон «Авангард»

08.01.2018 15:44   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Президент «Вереса» Олексій Хахльов розповів про реконструкцію рівненського стадіону Авангард і можливості грати в різних містах Західної України.

«Ми сьогодні в форматі готовності будувати стадіон. Хочу запевнити всіх, що «Верес» повернеться у Рівне і буде гордістю, яку можна мати можливість побачити вдома.

Чому є затримки? По-перше, коли на 90 відсотків був готовий проект, виявилося, що легкоатлетична громада в період формування технічного завдання на проектування забула додати дві бігові доріжки. Це призвело до повної переробки проекту. Почалися конструктиви фактично по всій арені. Це затягнуло час.

По-друге, після досвіду роботи стадіонів під Євро-2012 всі розуміють, що необхідні безпека людей і комфорт. В земельній ділянці, яка виділена під проектування, не вистачає 700 парко-місць. Експерти зі своєї сторони не можуть пропустити це питання, в форматі проектування ці місця також нема де розмістити. Сьогодні ми ведемо дискусію, щоб ці питання не стали перепоною.

Чому не грали в Луцьку? Питання, як завжди, в грошах. Сума орендної ставки, яку висував Авангард, була на 40 відсотків більшою, ніж Арени-Львів.

Чому не грали в інших містах Західної України? Спортивна арена повинна приймати матчі в комфортному і безпечному форматі. Ці речі надзвичайно важливі. Стадіони в цих містах неатестовані.

Та за імпульсом «Вереса» по формату Прем'єр-ліги готується стадіон в Житомирі, стадіон в Ужгороді також чекає «Верес» і замінене трав'яне покриття в Тернополі. Можливо, всі ці стадіони навесні зможуть прийняти Верес. Наше бажання однозначне – ми хочемо зіграти у форматі Західної України й подарувати людям саме це видовище», – сказав Хахльов в ефірі програми Час футболу, що виходить на ТК Рівне 1.

За матеріалами https://football24.ua/ukrayina


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews