Рівненський пологовий отримав нове сучасне обладнання (Фото)

08.01.2018 16:43   Джерело: 7Днів
Опубліковано : Наталія Рівненська

5 грудня Рівненський пологовий отримав довгоочікуваний різдвяний подарунок - чотири нові фетальні монітори (апарати КТГ).

Сучасне медичне обладнання передали волонтери в рамках в соціального благодійного проекту.

«Наш благодійний проект «Життя дитини - серцебиття твоєї країни» є всеукраїнським, я координатор рівненської частини, – повідомила Валентина Петровська. – Я прийшла до лікаря, в якого народжувала останніх двох своїх дітей, Світлани Муравської, і запитала в чому є потреба. Вона сказала, що потрібні КТГ апарати. От таким чином з’явився наш проект. Я мама трьох діток і знаю, як важливо під час вагітності проходити діагностичне обстеження, та мати доступ до якісної медичної апаратури під час пологів».

За допомогою цього апарату можна максимально точно оцінити стан плоду, вчасно помітити будь-які патології і відхилення, що виникають під час вагітності та у процесі родової діяльності.Особливо важливим апарат КТГ є для жінок із важкою вагітністю: він допомагає визначити тактику та терміни пологів, передбачити гіпоксію плода (кисневу недостатність). Під час процедури особливі датчики кріплять на животі матері, вони вловлюють сигнали від серця малюка, а дані реєструються на плівці

«Цей апарат немає негативного впливу на дитинку, він не інвазивний, – розповіла лікар акушер-гінеколог Рівненського пологового будинку Світлана Муравська. – Це сучасний апарат, ідеальний для діагностики».

Від імені колективу пологового будинку подякував головний лікар закладу Сергій Сулімовський. За словами лікарів, тепер у них є шість сучасних апаратів КТГ, пише 7Днів.

На врученні були присутні ті, хто долучився та допомагав благодійному проекту «Життя дитини-серцебиття твоєї країни». Серед них відомий дизайнер Фелікс Родіонов, нардеп Юрій Вознюк, депутат Рівнеради Олександр Курсик, а також секретар Рівнеради Сергій Паладійчук.

«Сьогоднішня подія, важлива не тільки тим, що пологовий будинок отримав сучасне обладнання, а й тим, що у нас є такі проекти та люди, які їх ініціюють, – наголосив Сергій Паладійчук. –  Бо найбільша проблема нашої держави в тому, що багато людей мають зневіру та байдужість. Так от, цей проект, ці люди – це те, що змінить нашу державу в кращу сторону. Активність та небайдужість – це ті речі, які я дуже хотів би, щоб проявляв кожен з нас».

Фото: «7 Днів»

За матеріалами 7Днів
 
null
 

null
 

null
 

 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7Днів