Від «первинки» до «вторинки»: у Рівному головам ОТГ розповіли про перші кроки впровадження медреформи

11.01.2018 14:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

З 1 січня в Україні стартувала медична реформа. Реформа корисна і потрібна, але питань щодо її впровадження, особливо на рівні громад, багато. Тим більше, що готових рецептів немає.

Щоб відповісти на основні та нагальні у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, 10 січня було проведено семінар-навчання : «Реформування системи охорони здоров’я. Управління медициною на рівні ОТГ».

Про фінансуванні закладів первинної медичної допомоги присутнім керівникам ОТГ і відповідальним за медицину у громадах розповіла заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. Вона також окреслила основні напрямки використання коштів медичної субвенції і наголосила на першочергових завданнях: автономізація лікарні та формування спроможних мереж надання медичної допомоги.

А вже про практичні шляхи та механізми автономізації лікарні розповідав заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Василь Височанський. Дискутував посадовець з представниками ОТГ щодо питань статуту, штатного розпису комунального некомерційного підприємства охорони здоров’я, запровадження електронної системи охорони здоров’я Eheals тощо.

Дискусія була гострою і корисною водночас, а закінчилася «мировою»: Василь Височанський попросив записати його номер мобільного телефону і телефонувати у разі потреби, «хоч вдень, хоч вночі». Діалог налагоджено, а значить буде і результат.

Прес-служба Центру розвитку місцевого самоврядування.

null
Фото прес-служби Центру розвитку місцевого самоврядування

 

null
Фото прес-служби Центру розвитку місцевого самоврядування

 

null
Фото прес-служби Центру розвитку місцевого самоврядування

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews