У Рівному пенсіонери-силовики пікетували ОДА

11.01.2018 20:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Рівненські пенсіонери-силовики сьогодні знову пікетували приміщення облдержадміністрації. Зараз їх обурює остання постанова Кабміну від 27 грудня, яка відтермінувала обіцяний перерахунок пенсій. Його з 1-го січня 2018-го мали впровадити згідно постанови Уряду №704, однак через те, що в держави не вистачає коштів на перерахунок, документ вирішили доопрацювати., повідомляє Радіо Трек.

Від місцевих органів самоврядування вони вимагали вплинути на процес впровадження перерахунку, говорить голова ГО «Справедливість і порядок», полковник у відставці Олександр Барабаш:

При зміні грошового забезпечення перераховуються пенсії всіх силовиків. Грошове забезпечення МВС змінилося з 1-го січня 2016-го року, а пенсіонерам  жодна область нічого не перерахувала. Тому ми прийшли сюди, аби це все було поставлено на місце і виконувалося Конституцією та Законом України. 

Заяву зі своїми пропозиціями активісти передали заступнику голови ОДА Ігорю Тимошенку. Востаннє зустріч пенсіонерів-силовиків відбулась із головою адміністрації Олексієм Муляренком 19 грудня 2017 року.

null
Фото з сайту Рівненської ОДА

Відповідне звернення Рівненська ОДА обов’язково направить до столиці.

«Це вимоги, озвучені під час попередніх акцій, а також ті, що були оприлюднені під час круглого столу за участю Олексія Муляренка. Усі вони стосуються підвищення пенсійного забезпечення, яке мало відбутися з 1 січня 2018 року. Як і раніше, ми надішлемо пропозиції по змінах нормативно-законодавчих актів до столиці», - розповів Ігор Тимошенко.

Посадовець назвав пропозиції людей цілком справедливими, проте зазначив, що необхідно діяти в межах діючих законів. Він нагадав, що обласна влада спільно з управлінням Пенсійного фонду вже сформувала списки людей, які мають отримувати більші виплати. Тому відразу після прийняття відповідних законодавчих актів, не зволікаючи жодного дня, люди отримають те, що заслужили


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews