Рабінович: «Реформатори» з-за кордону отримували мільйонні зарплати, а тепер випарувалися

12.01.2018 14:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Іноземні “реформатори”, які були запрошені на державні посади в Україні, отримуючи мільйонні зарплати, так і не змогли допомогти нашій країні і провести якісні реформи, а після провалу разом із заробленими грошима просто зникли.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив народний депутат України, лідер політичної партії “За життя” Вадим Рабінович, коментуючи питання телеглядача про те, чи потрібно для того, щоб побудувати “Швейцарію Східної Європи” в нашій країні запрошувати до нас справжніх швейцарців.

“Давайте залишимося тими, хто ми є. Нам не треба нікого запрошувати. Уже завозили реформаторів. Деканоїдзе (екс-керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, – ред.) І Згуладзе (колишня заступниця керівника МВС Ека Згуладзе, – ред.), Які нам реформували патрульну поліцію, разом з 26 млрд випарувалися на просторах Парижа.

Реформатор з “Укрзалізниці” – Бальчун (екс-глава “Укрзалізниці” Войцех Бальчун, – ред.), якого нам піднесли, як єдиного, хто може врятувати нашу країну, – отримуючи “зелені” зарплати, зник на просторах Європи . Ще Абромавічус (екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус, – ред.) – той не зник, він повернувся назад, приватизував незаконно 26 гектарів лісу, і тепер розповідає нам, як він чудово все зробив, просто його не до кінця зрозуміли. Я можу без кінця розповідати про цих “реформаторів”! Про ту ж Яресько (екс-міністр фінансів України Наталія Яресько, – ред.), яка зараз, знявши українську вишиванку, стала міністром фінансів Пуерто-Ріко. Можу ще Квіташвілі (екс-міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, – ред.) згадати, який “реформував” медицину ще до Супрун (в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, – ред.). І ніхто з них ні за що не відповів – “реформатори” отримували мільйонні зарплати, не проводячи ніяких реформ”, – обурився політик.

За словами парламентарія, наймаючи на високі державні посади іноземців, уряд демонструє свою недовіру українцям і принижує їх гідність.

“Ось ще одна “радісна” новина для українського народу. Поляк Станчак (Павло Станчак, – ред.) буквально пару днів назад був призначений головою” Укртрансгазу”. Тобто уряд продовжує не вірити українцям. Сьогодні для того, щоб зайняти якийсь більш-менш важливий економічний пост в нашій країні, в першу чергу, треба не народитися в Україні і не мати українського паспорта. І тоді ти тут самий золотий! Це і є ознакою найгіршого зовнішнього управління. Це приниження гідності, про яку нинішні чиновники розповідали на Майдані. Обіцяли відновити гідність, і що в результаті? Сьогодні людина, що живе у своїй країні, не має права займати жоден високий пост в державі. Ставлять всюди іноземців”, – висловив обурення народний депутат.

Лідер партії “За життя” відзначив, що за запрошених іноземних “реформаторів”, які заробили в Україні мільярди, нічого не побудувавши, ніхто так і не відповів, зате влада робить вигляд, ніби все добре і продовжує призначати нових закордонних управлінців. Крім того, політик акцентував увагу на тому, що з України продовжують робити виключно силову державу, збільшуючи зарплати тільки правоохоронцям.

“Ніхто не відповів за тих пройдисвітів, які виїхали від нас з мільярдами, зруйнувавши все. І зараз нинішня влада нових закордонних менеджерів призначає, як ніби все нормально і все добре. До того ж сьогодні оголошено, що Генеральна прокуратура буде розширена. Раніше нам обіцяли , що скоротять, але замість цього розширюють. Зарплати підняли – збільшуються зарплати поліції, СБУ, ГПУ. Будуємо силову державу! Десятки тисяч повинні отримувати детективи, тому що інакше вони працювати не будуть, а решта – нехай працюють, як хочуть”, – підсумував Вадим Рабінович


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews