Гонтарєва має бути негайно допитана антикорупційними органами – Наливайченко

12.01.2018 22:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Лідер руху “Справедливість” Валентин Наливайченко закликав негайно допитати голову НБУ Валерію Гонтарєву у справі виведення мільярдів доларів з України.

«Банкір третього тисячоліття» Валерія Гонтарєва і відповідальні особи ICU мають бути негайно допитані українськими органами правосуддя, зокрема антикорупційними, у справі виведення з України 1,5 млрд. доларів США”, – написав політик у своєму Фейсбуці.

Наливайченко наголосив, що йдеться про систематичне зловживання владою і виведення грошей в офшори по кількох епізодах.

“Ще на початку квітня 2016-го року мною було оприлюднено документи про використання Гонтарєвою та її оточенням вкрадених в українців грошей для оплати послуг лоббістів задля “промоції успіхів уряду та голови НБУ”.

Цей та інші епізоди уже стали предметом розслідування з боку наших партнерів”, – зазначив він.

За словами лідера руху “Справедливість”, Гонтарєва має відповісти не лише за виведення з України коштів режимом Януковича, а і за інші згадані офшорні оборудки, а також і за знецінення гривні та, відповідно, зубожіння людей.

“І хоча на прикладі Гонтарєвої ми бачимо, як безкарність породжує нові злочини, переконаний, що справедливе покарання є неминучим і невідворотнім”,- наголосив Валентин Наливайченко.

Він також навів уривок з ефіру одного з українських телеканалів від 8 квітня 2016 року, де вже йшлося про звинувачення на адресу голови НБУ. https://www.youtube.com/watch?v=saFQwYcz08s

 

https://www.facebook.com/nalyvaichenko.valentyn/posts/2112634062305926

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews