Петицію на сайті Рівненської облради зареєстрували жителі села Борбин Млинівського району

Петиція до влади прийшла від школи, де прогнуту стелю підперли стояками

14.01.2018 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Євген Цимбалюк

Набирає нових обертів питання приміщення школи, що в селі Борбин Млинівського району, – через петицію, яку зареєстрували на сайті Рівненської обласної ради. У цьому зверненні йдеться, зокрема, про те, щоби влада вирішила питання про будівництво нового навчального закладу в селі. В протилежному разі, мовляв, селяни вдадуться до більш радикальних кроків. Зокрема, не пускатимуть дітей в нинішню школу – небезпечну для перебування в ній.

Особливу тривогу в школі викликає ветха стеля, підперта стояками, розтріснуті стіни. Тут дався взнаки вік школи, адже її почали будувати в 50-х роках минулого століття. Причому, так званим дідівським методом. За шість десятків років будівля зазнала низки ремонтів та переобладнань, однак, за оцінкою експертів, надалі доцільніше і навіть дешевше було б збудувати новий навчальний корпус, ніж ремонтувати наявний.

null
Борбинська ЗОШ ззовні 

До того ж, Борбин потребує не просто школи, а, як прийнято нині називати, НВК, в якому були б задіяні діти дошкільного віку. Таких у селі, де немає дитсадка, налічується біля сотні.

Загалом Борбин – село перспективне, щороку тут більшає кількість школярів. Так, в нинішньому навчальному році першокласників стало 31 проти попередніх 21-го. При цьому загальна кількість учнів в Борбині становить 237, що теж більше, ніж в попередньому році.

null
«Оздоблена» підпорами стеля у Борбинській школі

Згадана петиція – не перша спроба привернути увагу до школи в Борбині. Так, на початку навчального року селяни декілька днів вже не пускали дітей на навчання. А ще раніше, у 2013-му, після подібного протесту вже навіть виготовили проектно-кошторисну документацію на школу місткістю 260 школярів та на дитячий садок. Але все це через різні обставини так і залишилося на папері.

Як розвиватимуться подальші події, засвідчить час. Принаймні, аби петицію взяли на розгляд, потрібно, щоб її підтримало не менше тисячі чоловік. Збір підписів триватиме до лютого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews