Рівнянам загрожує дифтерія!

20.01.2018 17:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Міністерство охорони здоров’я закликає дорослих провести ревакцинацію від дифтерії, а також зробити щеплення дітям. Усе через небезпеку хвороби та низький рівень охоплення щепленнями. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Зазначається, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%. Інфекція передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи.

Наголошується, що єдиним способом захиститися від дифтерії і попередити розвиток небезпечних ускладнень є вакцинація для дітей і ревакцинація для дорослих щодесять років.

Щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, яка забезпечує найкращий захист.

Також наявна безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена АДП-М, яку застосовують для дорослих.

У МОЗ при цьому зазначили, що як і будь-який лікарський препарат, вакцини можуть викликати реакції, проте ризик померти від дифтерії є набагато вищим, аніж ризик серйозної реакції на вакцину.

За матеріалами прес-служби МОЗ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews