Поліська вузькоколійка стала учасницею всеукраїнського медіа-проекту «Ukraїner» (Відео)

21.01.2018 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Учасники Всеукраїнського медіа-проекту про унікальні та маловідомі пам'ятки країни «Ukraїner» зняли ролик про поліську вузькоколійку.

"Незвичайна колія завширшки 750 мм (стандартна залізнична колія має ширину 1520 мм) починається з пристанційного містечка Антонівка на Поліссі й простягається на 106 км аж до станції Зарічне. Це найдовша вузькоколійна залізниця Європи. На її шляху — первозданна краса соснових лісів, блакить озер і маловідомі туристичні атракції. Ця колія — свідок та безпосередній учасник історії розвитку транспорту 19–20 ст. Історію цю сьогодні ретельно зберігають місцеві мешканці. І не лише зберігають, а й розвивають далі.", - йдеться на сайті «Ukraїner».

«Ukraїner» розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей та мистецтво. Про новаторів та експериментаторів, про агентів змін та перетворення просторів. За результатами експедиції згодом створять сучасні путівники Україною кількома мовами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews