У Рівному зрізають дерева... бо аварійні

24.01.2018 19:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

З понеділка, 22 січня, працівники тресту зеленого господарства зрізають дерева. Про це їх попросили у ПрАТ «Рівнеобленерго». У компанії переконують, що дерева – аварійні.

«Двадцять понад півстолітніх тополь в районі вулиць Дубенської та Січових стрільців створювали небезпеку виникнення аварійних ситуацій в електромережах. Адже дерева росли впритул до високовольтних повітряних ліній (110 кВ) Рівне – Здолбунів ½, Західна – Дубно та двох ПЛ 10 кВ, що живлять м. Рівне, Здолбунівський та Дубенський райони,» - зазначають у прес-службі ПрАТ «Рівнеобленерго».

Водночас у компанії нагадали про ситуацію майже дворічної давності, коли улітку 2016 року на лінію Західна – Дубно впало дерево під час буревію. Тоді електроопора зазнала руйнування, а чимало мешканців Дубенського району залишилися без електрики.

Як переконують у «Рівнеобленерго», у компанії розробляють та погоджують плани-графіки чистки трас з органами місцевого самоврядування.

Найактивніше процес триває у Березнівському та Радивилівському районах. Недостатньою є робота з розчистки ліній у Рівненському та Корецькому районах, що найчастіше є причиною аварійних відключень під час негоди.

Джерело: ПрАТ «Рівнеобленерго»

null
Фото ПрАТ «Рівнеобленерго»

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews