У Рівному створять дитяче паліативне відділення (Фото)

25.01.2018 16:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На базі Рівненського обласного спеціалізованого будинку створять паліативне відділення. Там невиліковно хворі діти та їх батьки зможуть отримувати безкоштовну допомогу. Вона надаватиметься у важких випадках.

Оглянути майбутнє приміщення для паліативного відділення  у Рівне завітала радник в.о. Міністра охорони здоров’я України Олександра Брацюнь. Вона оглянула заклад, поспілкувалася з персоналом, аби надати оцінку готовності для відкриття відділення.

«Я приємно вражена, що у вас налагоджена співпраця між медиками, представниками влади та громадськістю. У Будинку дитини після реконструкції буде лише 10% паліативних дітей, решта – реабілітація. Це ніяк негативно не вплине на роботу реабілітаційного центру. Зараз заплановано зробити відділення на 6 ліжко-місць з окремим входом. Палата зі санвузлом буде передбачена для дитини з можливістю цілодобового перебування когось із родичів», - зазначила Олександра Брацюнь.

Разом з медикаментозним лікуванням тут буде надаватися й психологічний, соціальний супровід, а також реабілітація маленьких пацієнтів та їх батьків. Також до надання паліативної допомоги долучаться і священнослужителі. Адже «духовного лікування» потребує як хвора дитина, так і її родичі.

Разом із заступником голови ОДА Світланою Богатирчук-Кривко та представниками обласного управління охорони здоров’я, ГО «Мережа 100 відсотків життя Рівного» радник в.о. Міністра МОЗ обговорила напрямки надання паліативної допомоги в області та найближчі плани.

«На Рівненщині створено три госпітальні округи: Рівненський, Сарненський та Дубенський. В кожному з них ми плануємо надавати паліативну допомогу для важкохворих. В цьому напрямку ми спільно працюємо із місцевою владою та громадськими організаціями», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.  

Зі свого боку МОЗ сприятиме як методично-організаційною допомогою, так і, можливо, і залученням фінансової підтримки, щоб чим швидше відкрити відділення у Рівному, додала Олександра Брацюнь.

За матеріалами прес-служби РОДА.

null
Фото прес-служби РОДА

 

null
Фото прес-служби РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews