Яка доля чекає «Кобзариків» Рівненського обласного ліцею-інтернату?

26.01.2018 13:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олександр Войцеховський

Подальшу долю класів художньо-естетичного напрямку "Кобзарики" при обласному ліцеї-інтернаті обговорювали в Рівненській ОДА.

Адже згідно нового закону «Про освіту», такий спеціалізований напрямок не може існувати у ліцеї та заклад потрібно перепрофілювати. Навчання «Кобзариків» існують в ліцеї з 2006 року. Згідно нового закону, такі класи потрібно розмістити в іншій школі, яка б мала профіль художньо-естетичного спрямування.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко разом з освітянами, юристами та представниками ліцею-інтернату вирішили поки розглянути варіанти вирішення даної проблеми.Один з них – створити на базі міського Палацу дітей та молоді класи художньо-естетичного виховання. Таку можливість розглядають у Рівненській міській раді.Також, за словами Світлани Богатирчук-Кривко, дуже вдалим місцем для дитячої творчості могла б стати школа-інтернат в селі Олександрія. Адже заклад має відмінну матеріально-технічну базу та компетентних педагогів, а також діти навчалися б в екологічних умовах. Школа має  автобус, тому учні зможуть доїжджати до закладу.

Вона запросила учасників наради поїхати в Олександрію та переконатися, що там дійсно створені хороші умови для дітей.

Втім, присутні вирішили звернутися до Міносвіти щодо додаткових роз’яснень.

За матеріалами Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews