В рівненському музеї відкриється виставка «Портрети добровольців на війні»

26.01.2018 19:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

29 січня, о 16 годині, в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка «Портрети добровольців на війні», повідомляє Голосно.

Впродовж травня 2015 – квітня 2017 року харківський художник, також боєць добробату Сергій Пущенко створив з натури в 5-му окремому батальйоні ДУК ПС та 5-му батальйоні УДА 110 портретів добровольців. Портрети мальовані олівцем та олією. Графічні роботи вирізняє особлива характерність. На портретах Пущенка, які він писав просто на передовій, є зовсім юні воїни і досвідчені чоловіки.

«На кожному з портретів добровольці лишили свої автографи – цими записами вони пояснювали своє покликання», – розповів автор. 

Записи супроводжують малюнки, відтак не просто розкривають характери захисників, а складають враження розмови з бійцями.

Сергій Пущенко пояснив, що писав цю серію «Портрети добровольців на війні» з двох причин. Щоби зафіксувати український військовий феномен – створення добробатів на початку війни. І передати глядачам переконання, що «ми можемо вистояти і перемогти у теперішній війні з Росією».

- Ми поховали навіки мрію Росії про рабів-українців, про «руський мір» на нашій українській землі, – підтримав побратима друг «Анархіст», боєць Навчального центру ДУК ПС. – Ми знаємо, коли українцям пригадують давні чвари чи закидають «два українці – три гетьмани», – це ніщо інше, як спроба відкинути нас назад. Якщо ми всередині країни згуртуємося так само, як змогли згуртуватися проти зовнішнього ворога, зможемо зробити нашу державу справді вільною і сильною. А ми хочемо і будемо це робити! - додав боєць.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews