У Рівному презентували книгу про Бабин Яр (Фото)

28.01.2018 18:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

XI круглий стіл «Українське суспільство і пам’ять про Голокост: наукові та освітні аспекти» провів вчора «Український центр вивчення історії Голокосту». Участь у форумі взяли понад сотня науковців, вчителів, громадських діячів.

null
 Фото з сайту "Мнемоніка"

Візиткою заходу стали виступи Андрія Портнова (професора Європейського Університету Віадрина), який розмірковував про геноциди та етнічні чистки в історії України ХХ ст., Томаса Муггенталера (німецького політолога, соціолога та журналіста), який презентував дві документальні стрічки про концентраційний табір Флоссенбюрг, Анни Ленчовської (консультантки фонду Шоа Університету Південної Каліфорнії в Україні), яка представила освітні розробки на базі платформи Iwitness.

На круглому столі відбулася презентація посібника для вчителів «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії». Кульмінацією заходу стала дискусія з питання меморіалізації Бибиного Яру (довідачі – київські науковці В’ячеслав Ліхачов та Віталій Нахманович).

null
 Фото з сайту "Мнемоніка"

Під час заходу також директор ГО «ЦСПП «Мнемоніка» проф. Максим Гон представив діяльність організації у 2017 році.

Джерело: «Мнемоніка»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews