Цього року на Рівненщині будуватимуть дороги, школи, садочки, ФАПи

29.01.2018 20:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Голови ОТГ склали плани дій і переконані, що їм вдасться успішно втілити задумане. Під час зустрічі із головами  об’єднаних громад керівник Рівненщини Олексій Муляренко закликав присутніх швидко включатися в роботу після свят та рухатись вперед.

Нагадаємо, наразі в області на засадах добровільності сформовано 26 громад.

null
Фото РОДА

«2018-й рік має бути досить плідним на результат. Є конкретні завдання від держави, виділяються для цього і значні фінансові ресурси. В першу чергу, це кошти Державного фонду регіонального розвитку. 180 мільйонів виділяє Мінрегіон на будівництво лікарської мережі, триває проект Світового банку з будівництва амбулаторій і ФАПів. Тому, як ми можемо побачити, держава все робить для того, аби ми на місцях підвищували якість життя сільського населення», - звернувся Олексій Муляренко до присутніх. – Ще ніколи сільські території не мали таких коштів на розвиток».

Зазначимо, що Рівненщина одна з кращих областей в плані використання державної субвенції – на рівні 99,3%. У 2017 році на формування інфраструктури ОТГ області держава виділила 64,3 млн. грн. За ці гроші реалізовано в громадах 129 проектів.

null
Фото  РОДА

Керівник Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий відзначив, що 2017 рік для об’єднаних громад був досить позитивним: «Саме на прикладі децентралізації ми бачимо, що реформи можуть бути успішними. Приємно, що обласна адміністрація є партнером об’єднаних громад у питаннях розвитку».

На зустрічі її учасники обговорили низку важливих для подальшого розвитку громад питань, що стосуються впровадження реформ в освіті, охороні здоров’я, соціальному захисті тощо. Для присутніх роз’яснили зміни у податковому та земельному законодавстві.

«Я доручив керівникам районів та структурним підрозділам облдержадміністрації максимально сприяти об’єднаним громадам. Закликаю і голів ОТГ налагодити ефективну співпрацю із райдержадміністраціями. Адже якість нашої роботи залежить від якості процесу та спілкування», – підсумував Олексій Муляренко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews