На Рівненщині підписали чотирьохсторонній Меморандум заради соціальної адаптації вчорашніх засуджених

29.01.2018 21:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Особи, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі потребують соціальної адаптації. Адже часто трапляється так, що через якийсь нетривалий термін вони знову повертаються до злочинного світу.

Розуміючи усю важливість та необхідність соціальної адаптації осіб, які звільняються, а також соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі керівники Рівненського міськрайонного відділу з питань пробації  та сектору ювенальної пробації м. Рівне Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, підписали чотирьохсторонній Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Департаментом соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації та Рівненським обласним центром зайнятості.

«Працевлаштування та соціальний захист відіграє чи не основну роль у зменшенні ризику вчинення повторних злочинів, що  сприяє убезпеченню суспільства, – роз’яснює начальник Рівненського відділу з питань пробації Олександр Адамець, – Тому було вирішено створити дієвий механізм взаємодії між такими державними структурами, які працюють у напрямку соціальної підтримки населення та ресоціалізації осіб, що переступили закон. Цілком упевнений що ця співпраця сприятиме вирішенню соціальних проблем засуджених осіб, які перебувають під пробаційним наглядом».

Сторони вирішили, що ними будуть підтримуватись нові підходи до співпраці у сфері соціальної адаптації осіб, які відбувають чи відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Одночасно був складений план-графік реалізації Меморандуму до кінця 2018 року.

За інформацією Рівненського МРВзПП


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews