У Квасилові затіяли будівництво (Фото)

01.02.2018 12:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

Незвичну доріжку для катання на роликах та велосипедах вирішила спорудити влада Квасилова на центральному дитячому майданчику «Веселка». Натомість, повідомити про це громаду – забули. Тож мешканці селища довго не могли зрозуміти, що за незрозуміла конструкція прикрашатиме тепер громадський простір, де полюбляють гратися їхні діти.

null
 Фото Ірини Самчук

Приблизно тиждень тому на території дитячого майданчика «Веселка» у районі квасилівських дев’ятиповерхівок з’явилися бетонні блоки на пішохідній доріжці, що згодом перетворилися на дивний архітектурний об’єкт. З вигляду він нагадує скейт-доріжку. Та що планують будувати насправді, ніхто не знав.

Найбільше доцільність зведення нової споруди цікавила мешканців будинку по вулиці  Молодіжній, 46, що знаходиться навпроти. Оскільки конструкцію розташували у безпосередній близькості до ігрового майданчика, тутешні дітки без страху вилазять на неї, граються, і неабияк ризикують травмуватися.

У Тараса Гордіюка, який мешкає у будинку навпроти ігрової зони, двоє дітей – восьми та трьох років. Звісно, вони постійно ходять на дитмайданчик. І невідома конструкція, на думку чоловіка, не є доречною саме в цьому місці:

– Спочатку владі потрібно було порадитися з громадою, чи варто встановлювати якісь конструкції. Ми не розуміємо, що це має бути, і чи буде вона стаціонарною, а чи тимчасовою. Бо якщо конструкція стаціонарна, то місце для неї обрали не найкраще. Адже вона знаходиться надто близько до самого дитмайданчика, а там дітки маленькі граються. Так забирають значну територію у наших дітей. Тож будувати її потрібно було трохи далі.

null
 Фото Ірини Самчук

Квасилівський селищний голова Степан Горбатюк пояснив, що дана конструкція – це елемент дитячого майданчика:

– Це – мала архітектурна споруда для дітей. Тобто – доріжка, на якій можна буде кататися на роликах та велосипедах. Були пропозиції від жителів селища зробити її. А ми підтримали. І включили її до Програми економічного та соціального розвитку Квасилова. Будуватимемо, коли буде хороша погода. Будуть ще бетонні роботи, зробимо хороше покриття, щоб було зручно їздити. Потім доріжку обгородимо. А зараз, щоб діти не виїжджали на доріжку, ми насипали там піску, щоб було безпечніше.

Роботи здійснюватиме колективне підприємство «Житловик-1». Натомість вартості споруди Степан Горбатюк не вказав. Зазначив лише, що ціна доріжки буде відомою, коли розроблять кошторис. Доріжку для катання на роликах та велосипедах встановлюватимуть коштом бюджету селища.

Ірина САМЧУК,

«Інший Квасилів»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews