У Рівному підведено підсумок Другого конкурсу репортерської фотографії «Рівне-2017. День за днем».

01.02.2018 12:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

У виставковій залі Рівненського Міського Будинку Культури в рамках діяльності народної фотостудії «Простір Фото», відкрилась виставка, яка є підсумком Другого конкурсу репортерської фотографії «Рівне-2017. День за днем».

Протягом усього 2017 року фоторепортери завантажували на спеціально створений сайт свої кращі світлини, які мали бути об’єднані однією тематикою – життя нашого міста та Рівненщини у всіх його проявах, проблемах та досягненнях. 

null
Фото Галини Данильчук

Розглядаючи фото, які потрапили на виставку, можна переконатися, що Рівне насправді є містом унікальних подій. Тут вирує культурне життя, організаторами якого переважно є креативна молодь. Презентації, забіги у вишиванках, свято вулиці, джазові майстер-класи, найвідданіші червоно-чорні вболівальники… Всі ці яскраві миті зупинені завдяки спалахам їхніх фотокамер. А ще тут наш красивий край у різні пори року.

 

null
Фото Галини Данильчук

Організатори конкурсу зазначають, що саме «Рівне. День за днем» - це можливість створення якісного фотолітопису нашого міста та краю, підвищення рівня фотожурналістики і просто можливість зайвий раз наблизити людей до споглядання живого, друкованого фото. 

null
Фото Галини Данильчук

Ідея та впровадження в життя цього проекту належить відомому фотохудожнику Олександру Харвату, який є керівником фотостудії «Простір Фото» Рівненського МБК. Співорганізаторами конкурсу також є студія « У фарватері істин» та Рівненська обласна організація Національної спілки журналістів України (голова обласної організації НСЖ Дмитро Тарасюк). 

null
Переможців конкурсу вітає очільник культури міста Тарас Максименко. Фото Галини Данильчук

На конкурс було надіслано близько 500 робіт від 43 авторів, відібрано і представлено на виставці біля 100 робіт 14 авторів.

null
Переможниця конкурсу Галина Нечипорук. Фото Галини Данильчук

Авторитетне журі у складі Олександра Харвата, Дмитра Тарасюка та голови Львівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України Володимира Дубаса відібрали найкращі світлини та обрали переможців.

null
Переможців вітає Дмитро Тарасюк. Фото Галини Данильчук

 Переможцями названі Анастасія Романюк, Дмитро Трофимчук, Олександр Никончук, Галина Нечипорчук, Ігор Кирильчук, Андрій Матвіїв. Усім їм були вручені дипломи та медалі.

null
Переможець конкурсу Ігор Кирильчук. Фото Галини Данильчук

 

null
Нагороду приймає донька Андрія Матвіїва Олександра. Фото Галини Данильчук

 

null
Почесний гість на відкритті виставки Надія Косміаді. Фото Галини Данильчук

 

null
Піснею вітає юний талант Максим Давидюк. Фото Галини Данильчук

 

null
Організатор конкурсу Олександр Харват. Фото Галини Данильчук

Виставка буде працювати до 16 лютого і з нею можуть ознайомитись усі, хто не байдужий до рідного міста і до світу репортерської фотографії.

null
Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews