Рівне - друге місто на Рівненщині за показниками радіаційного випромінювання

06.02.2018 12:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За результатами досліджень ДУ «Рівненський ОЛЦ МОЗ України» розподіл середньомісячної потужності експозиційної дози гамма-випромінювання у січні поточного року на території Рівненщини не перевищує природного фону. Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

За результатами досліджень населеним пунктом Рівненщини, де найбільший показник експозиційної дози гамма-випромінювання (природний фон), є місто Сарни. Його показник 15 мкР/год. Наступні у списку Рівне, Дубровиця та Березне (13 мкР/год). Зарічне та Рокитне має показник 12 мкР/год. Острог та Володимирець – 11 мкР/год, а Вараш – 9 мкР/год.

Моніторингові дослідження потужності експозиційної дози гамма-випромінювання в повітрі здійснювалися по контрольних точках Рівненської області. Дані дослідження проводяться на території обласного лабораторного центру та на території відділів та лабораторних відділень в одному і тому ж місці в один і той же час для достовірності результатів. За проведеними замірами дози гамма-випромінювання вираховується середній показник за місяць.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews