На Рівненщині дітлахи можуть здобути приз за виліплених сніговиків чи фортецю (Фото)

06.02.2018 22:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

З початку зими на Рівненщині тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди». Про це повідомляє Рівненська ОДА.

null
 Фото Рівненської ОДА

Учні шкіл та дошкільнята змагаються у найвправнішому зведенні снігової фортеці, сніговита та встановленні зимових рекордів. Конкурси проводяться у межах рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима», аби залучити дітей учнів та студентів до проведення активного дозвілля на вулиці взимку.

Дошкільнята змагаються у конкурсі «Зимова фортеця». Тут учасники повинні облаштувати максимально довгу снігову фортецю висотою щонайменше один метр. У 2017 році результати були рекордними. Перемогу в конкурсі здобув Рівненський ДНЗ № 40 «Червоні вітрила». Діти зуміли побудувати фортецю протяжністю 296 метрів.

Серед початкових класів проводиться конкурс «Сніговик FEST». За його умовами перемогу здобуває та школа, яка зуміє створити найбільшу кількість сніговиків висотою не нижче півтора метра і сфотографується з ними. У минулому році найбільше сніговиків зліпили учні Полянської ЗОШ Сарненського району.

null
 Фото Рівненської ОДА

У конкурсі «Зимові рекорди» беруть участь усі охочі починаючи з 5 класу до студентів вищих навчальних закладів. Конкурс має дві категорії: «Лижі» та «Ковзани». Завдання конкурсу – зробити наймасовіше фото учасників на лижах, або ковзанах. Минулорічними переможцями в категорії «Лижі» були Дубенська гімназія №2 та  Сарненський педагогічний коледж РДГУ. А в категорії «Ковзани» - Рівненська класична гімназія «Престиж».

До організаторів конкурсів вже надійшли перші фотографії від учасників, але остаточно переможців зимового сезону 2017 – 2018 років буде визначено після 28 лютого. Тож охочі ще можуть взяти участь у них та здобути нагороди від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» регіонального Відділення НОК України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews